top of page

ĽUDSKOSŤ V TVRDOM BIZNISE

Je potrebné si uvedomiť že podnikanie je aj o emóciách. To, či je váš zamestnanec spokojný a je mu u vás dobre alebo je frustrovaný, nakoniec pocíti zákazník. A to sa určite prejaví na výške príjmov vašej firmy. Preto je na mieste, aby ste preniesli aspoň trochu ľudskosti do sveta biznisu. Práve ľudskosť je veľmi dôležitá pre slobodnú firmu, v ktorej ľudia pracujú s radosťou a ľahšie dosahujú maximálne možné výsledky.


Zmena v prospech ľudskosti vo vašej firme nepríde z korporácií. Príde od malých a stredných firiem, ktoré začnú tieto princípy uplatňovať, pretože im prinesú reálne výsledky, benefity a pozitívne zmeny. Pri korporátnom spôsobe riadenia firmy sa vytráca veľa vecí, ktoré pomáhajú zamestnancom dosahovať také výsledky, aké si predstavujete. Vytráca sa presadzovanie zmien vo firme, zavádzanie inovácií, kreatívne riešenia a rovnako aj radosť z práce samotnej.


Slobodné firmy vystupujú s určitým systémom, aby bolo jasné, kto má aké postavenie vo firme. Vnútorne je štruktúra slobodnej firmy otvorená a nemá presne stanovené pravidlá. Predstavuje sieť ľudí, ktorí sú navzájom poprepájaní podľa toho, na čom pracujú a aké projekty majú rozrobené. Aj také vyhodnotenie výsledkov prebieha tak, že si zamestnanec vyberie človeka, s ktorým si chce prejsť výsledky svojej práce a vypýta si od neho spätnú väzbu. Takýto spôsob riadenia firmy podporuje vzájomnú spoluprácu, čo je pre firmu veľmi prospešné. Zamestnanec si pýta spätnú väzbu preto, lebo mu dôveruje a cení si jeho názory a rady. Zároveň to podporuje ľudskú potrebu spojenia a sociálneho kontaktu. Zamestnanci majú potrebu počas celej pracovnej doby niekam patriť. Tešia sa v práci, pretože robia niečo, čo ich baví a napĺňa.


Slobodná firma si vyžaduje firemnú kultúru a sebareflexiu ľudí, ktorí vo firme pracujú. Bude schopná fungovať len vtedy, keď zamestnanci dokážu akceptovať spätnú väzbu a objektívne sa pozerajú na výsledky svojej práce. Vedia sa poučiť z vlastných chýb a napredovať.


Medzi princípy slobodnej firmy patrí najmä správanie sa k ľuďom ako k dospelým, rozprávanie sa so svojimi zamestnancami o všetkom a je potrebné myslieť na to, že v slobodnej firme neexistuje štandardná postupnosť


Sloboda v práci je synonymom pre ľudskosť v práci. O tom je slobodná firma.





 



Zdroj: internet

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Copywriting

bottom of page