top of page

Úspešný home office

Home office nie je na Slovensku veľmi zaužívaným pojmom. Avšak čoraz viac ľudí začína pracovať z domu. Ako sa však nenechať rušiť prítomnosťou rodinných príslušníkov a inými okolitými vplyvmi a pristupovať k práci z domova zodpovedne?

  • Pracovné prostredie


Ak vám to priestory vášho domu či bytu dovoľujú, vyhraďte si jednu miestnosť na vykonávanie pracovných záležitostí. Ak však túto možnosť nemáte, ste tým pádom odkázaní na oddelenie pracovného sektora od rodinného tým, že si vyhradíte kút nejakej izby alebo vám pribudne nový pracovný stôl.

  • Sústredenie

Ak už máme vhodne zvolený priestor, ďalšou dôležitou vecou je maximálne sústredenie. Ak vás vkuse niečo ruší, či už je to rodina alebo iné okolité vplyvy, tak sa s prácou ďaleko nedostanete. Najlepšie sa nám pracuje v priebehu doobedia, preto je vhodné si prácu neodkladať a vracať sa k nej počas celého dňa, či si ju dokonca nechávať do neskorých večerných hodín. Môže sa stať, že sa už nedokážete viac sústrediť, preto si uvarte šálku čaju, chvíľu si oddýchnite a po polhodine sa vráťte k práci.

  • Rutina

Rozvrhnite si čas a manažujte ho. Striedajte pracovné povinnosti s výchovou detí. Môže to byť v časových intervaloch po hodine alebo sa s partnerom skúste striedať vo výchove detí.

  • Plánovanie

Dobré naplánovanie celého dňa vám dá predstavu o tom, ako bude váš deň prebiehať. Ak si váš deň naplánujete dôkladne, nebude vám robiť problém skĺbiť pracovný čas so súkromným životom. Mali by ste si uvedomiť, že home office nie je odľahčená forma práce, a preto by ste sa mali správať a plniť si vaše pracovné povinnosti tak, ako keby ste v nej skutočne boli.





12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page