top of page

Zanechaj aj TY kúsok seba v Banskej Štiavnici

Projekt cesta v čase je zaujímavým projektom mladých ľudí. Pomocou príspevku môžeš pomôcť aj TY a zároveň zanecháš svoje meno v Banskej Štiavnici. Ako na to? Jednoduchým kliknutím prispej cez odkaz nižšie a pomôž tak dotiahnuť toto dielo do konca.




Čo o sebe hovorí tvorca projektu?

Jedinečnosť, história, moderné technológie a hrdosť na svoju vlasť a región, toto všetko je tmelom nášho projektu, s ktorým sa uchádzame o vašu podporu. Pri budovaní tohto unikátneho miesta sme už prešli ďalekú cestu no stále nám ešte ostalo mnoho práce na dokončenie expozície, ktorá vám umožní cestovať v čase a zoznamovať sa s históriou baníctva v Banskej Štiavnici a jej okolí.

Na realizáciu poslednej fázy potrebujeme dokončiť niekoľko animácií a zakúpiť techniku ako dotykové obrazovky, monitory, reproduktory, výkonné počítače či okuliare, prostredníctvom ktorých si vychutnáte nami vytvorené scénky vo virtuálnej realite.


Kto sme a čo robíme

Naša snaha začala tým, že sme spojili programátorské, animátorské a grafické zručnosti, vášeň pre inovácie, obdiv k histórii baníctva a regiónu Banskej Štiavnice a odhodlali sme sa vytvoriť miesto pre všetkých. Pre mladých, ktorých chceme pritiahnuť do múzeí a galérií a zábavnou formou im vysvetliť technologickú vyspelosť regiónu, ale aj pre starších návštevníkov, ktorí majú chuť objavovať históriu iným spôsobom. Našich návštevníkov vtiahneme do časov dávno minulých, keď sláva baníckych miest bola na vrchole a byť baníkom a ovládať toto remeslo znamenalo život plný napätia, dobrodružstva, vedomostí a priateľstiev na život a na smrť.




A prečo podporiť práve nás?

U nás nájdete veci, ktoré nikde inde na Slovensku nenájdete. Spojenie virtuálnej reality, hologramov, animácií, príbehov z histórie a vzácnych dokumentov z archívov, ku ktorým sa tak jednoducho nedostanete. Chceme poskytnúť komplexný zážitok a ukázať, čím Banská Štiavnica bola v minulosti a čím sa stala vďaka tomu dnes. Návštevník od nás odíde s pocitom, že je súčasťou príbehu, a že história nemusí byť iba nudným prerozprávaním faktov. Pomôžte nám získať posledné veci, ktoré potrebujeme na dokončenie nášho projektu a my vás radi čoskoro privítame v prvej virtuálnej expozícii baníctva na Slovensku.


Videoprezentácia CESTA V ČASE

 

Cesta v čase Instagram: https://www.instagram.com/cestavcase

Cesta v čase Facebook: https://www.facebook.com/Cestavcase

98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page