top of page

Zamestnávať viac žien, alebo mužov?


"Ženy rozprávajú trikrát viac ako muži"

Je to zaujímavá otázka, na ktorú možno máme odpoveď. Je to potvrdené! Žena rozpráva viac ako muž. S týmto tvrdením prišla americká vedkyňa Louann Brizendine, ktorá to predkladá vo svojej knihe In The Female Mind . Táto vedkyňa zistila, že žena povie denne v priemere viac ako 20 tisíc slov čo je o 13 tisíc viac ako muž. Brizendine taktiež zistila , že žena nielen viac rozpráva ale hovorí rýchlejšie a vynaloží pritom viac energie. Vo svojej knihe uvádza že príčinou je , že sa žene aktivuje viac mozgových buniek ako mužom. Slová ktoré vychádzajúci zo ženských úst spôsobujú vylučovanie chemických látok v mozgu, ktoré vyvolávajú u žien podobný pocit, ako eufória. Vedkyňa tvrdí , že rozdiely vznikajú už v období medzi počatím a pôrodom kde u mužov je v mozgu dominantný testosterón . Tie časti mozgu ktoré súvisia s pamäťou, rečou a emóciami majú ešte nenarodený chlapci menej aktívne ako dievčatá. Dôsledkom čoho je , že muži majú neskôr problém s vyjadrením citov. Testosterón reguluje aj tú časť mozgu, ktorá ovplyvňuje sluch a umožňuje mužom "prepočuť" logické argumenty predkladané ich polovičkami . O to čo boli muži ukrátení pri vyjadrovaní svojich emócií im bolo vykompenzované schopnosťou myslieť na sex. Muži majú dvakrát viac výkonnejšiu tú časť mozgu, ktorá vyvoláva myšlienky na sex. Touto ´´problematikou ´´ sa zaoberali kalifornský psychiatri a zistili že muž myslí na sex každých 52 sekúnd a žena len raz denne . Podľa vlastných štúdií doktorky Brizendine nejestvuje unisex mozog.


"Dievčatá prichádzajú na svet ako dievčatá a chlapci ako chlapci. Ich mozgy sa od seba líšia. A sú to práve mozgy, ktoré regulujú reakciu na isté podnety a vlastne na celý svet"

tvrdí vo svojej knihe psychiatrička. Do komentárov napíšte svoj názor. Je to pravda, čo tvrdí táto vedkyňa, alebo to vyvrátite? Necháme to na Vás.


 

ZDROJ:SITA

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page