top of page

Tipy pre začínajúcich podnikateľov

Konkurencia na trhu s rôznymi produktami a službami je teraz naozaj obrovská. Jedným zo spôsobov ako sa odlíšiť od konkurencie a ako zaujať svojich zákazníkov, je špecifická marketingová komunikácia


Identita značky a logo

O čo pri identite značky ide? Stanovte si presný dizajn, vaše farby, font, logo, tón marketingovej komunikácie a aj kanály, ktorými chcete komunikovať.

Je to v podstate všetko, čím sa chcete ako firma prezentovať. Podľa loga vás rozpozná každý, preto by malo byť odlíšiteľné a nech vystihuje presne to, o čom vaše podnikanie je. Na týchto veciach by ste nemali šetriť.

Web

V súčasnom online svete sa nezaobídete už ani bez webu – online prezentácií vašej firmy.

Nikdy nerozbehnete biznis, ak by o vás ľudia nevedeli. Web si môžete spraviť aj sami, pomocou online nástrojov. Najznámejším je WordPress, kde si vyberiete šablónu a postupne si poskladáte celú stránku.

Na web si môžete zavolať aj profesionálov, ktorí sa postarajú o dizajn, funkčnosť a prípadne aj SEO optimalizáciu. S tým máte veľkú šancu, že vás zákazníci nájdu.

Sociálne siete

Pre malých a začínajúcich podnikateľov sú najlepším nástrojom pre komunikáciu s okolitým svetom.

Prezentovať sa môžete na Instagrame, YouTube či Facebooku.

Facebook je najznámejšia sociálna sieť – môžete na ňu pridávať videá, fotky aj odkazy. Plusom Instagramu a Facebooku je, že majú osobitné obchody, takže tam môžete svoje produkty predávať. Kľúčom úspechu na sociálnych sieťach je autenticita, pravidelnosť, pekné fotky a otvorená komunikácia so svojimi sledovateľmi.


 
14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page