top of page

Retro Marketing

Nostalgia za historickými značkami a trendmi rozhodne robí veľké vlny na spotrebiteľskom trhu. S dobrým nápadom sa aj tá najmodernejšia firma môže pustiť do retro revolúcie.

Dôvodom, prečo sa retro marketing v posledných rokoch stáva čoraz populárnejším, je prepojenie značky a zákazníka na hlbšej, emocionálnej úrovni. Značky, najmä tie, ktoré slúžili ako míľniky konkrétnej generácie, by mali navrhnúť potešujúcu nostalgickú marketingovú stratégiu, aby produkt zaujal cieľový trh.


Mnoho organizácií sa vracia do retro marketingu ako stratégie na zvýšenie predaja a zbierajú zisky.

Retro má dnes silný vplyv na takmer všetky aspekty maloobchodu. Retro môže čerpať z akéhokoľvek minulého desaťročia a vytvoriť nový pohľad na starý vzhľad. Znovu sme objavili Art Deco, štýl juke boxov z 50. rokov, silu kvetov zo 60. rokov, moderný nábytok a dizajn z 50. a 60. rokov, rozšírené nohavice zo 70. rokov a autá zo 60. rokov.

Retro má dnes silný vplyv na takmer všetky aspekty maloobchodu. Retro môže čerpať z akéhokoľvek minulého

desaťročia a vytvoriť nový pohľad na starý vzhľad. 

Čo je to retro produkt?

Existujú dva druhy retro produktov. Prvým je skutočné opätovné vydanie alebo replika pôvodného produktu z minulosti. Druhý je moderný produkt, ktorý využíva retro štýl, aby vyzeral a pôsobil odlišne od podobných produktov.

Moderný retro produkt je moderný vo funkčnosti, ale starý na pohľad a dojem. Je to kompromis, starožitnosť, ktorá funguje rovnako dobre ako moderný produkt. Retro príťažlivosť je menej o kvalite a viac o štýle s veľkou dávkou zábavy. Retro štýl je z pohľadu výrobcu spôsob, ako odlíšiť produkt. Keď sa predpokladá, že väčšina rádií funguje spoľahlivo, retro štýl môže byť pádnym dôvodom pre výber zákazníka. Retro produkty nám dávajú minulosť, ktorú si pamätáme alebo si ju nepamätáme, bez nevýhod. Retro rádiá nepraskajú; retro autá nepotrebujú starostlivú údržbu ani dvojité stláčanie spojky.


Rozšíreniu retra paradoxne pomohol internet. Umožňuje špecializované trhy pre retro produkty, ako sú reprodukcie telefónov zo 60. rokov minulého storočia, ktoré by sa nepredávali v dostatočnom množstve pre hlavné ulice. Internet umožňuje kampaniam vrátiť produkty z minulosti. Obchodníci môžu študovať stránky sociálneho marketingu, aby našli vlnu názorov poukazujúcu na ďalšie oživenie.



 

ZDROJ: retrowow.co.uk

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Copywriting

bottom of page