top of page

Instagram (ako sa dá zarobiť cez instagram)

Čo je instagram?


Instagram je sociálna sieť na zdieľanie fotografií, videí a chatovanie s priateľmi. Používatelia môžu pridávať rôzne posty napr. reklamy alebo len niečo zaujímavé. Môžu používať zaujímavé filtre. Instagram umožňuje postovať instastory, ktoré po 24hodinách zmiznú. Z tých potom môžete vytvoriť tzv. výbery, ktoré tam ostanú kým ich nezmažete. Po novom sa tvoria aj krátke videá nazývané reels. Ľudia na instagrame zbierajú lajky a followerov.


Získavanie followerov


Na Instagrame taktiež platí základné pravidlo, že obsah predáva. Zverejňovanie kvalitných a jedinečných fotografií, ktoré sprevádza zaujímavý a jednoduchý text je cieľom instagram biznisu. Napriek tomu si však každý návštevník vášho profilu ako prvé všimne profil, preto by ste si na ňom mali dať záležať. Z vášho profilu by každému malo byť zrejmé čomu sa na Instagrame venujete. Vašim cieľom je dosiahnuť, aby followeri netrpezlivo čakali na ďalší post. Týmto spôsobom by ste si mali vybudovať účet s dobrým potenciálom na úspech a zárobok. Dôležité je najmä, aby ste boli kreatívny a originálny. Mali by ste si vybrať tému, ktorá vás zaujíma a držať sa jej.


Ako sa dá zarobiť cez instagram?


Pre zarábanie cez instagram je hlavne dôležitý počet sledovateľov a obsah, ktorý im ponúkate. Tieto podmienky vám zaručia lepšie možnosti a vyšší zárobok. Keďže instagram funguje na princípe sebaprezentácie, mali by ste sa stať influencerom s aktívnou komunitou. To znamená že by ste boli známy a pridávali pravidelne príspevky teda fotografie a videá.

Možnosti zárobku sú niekoľko:

1. Propagácia vlastnej tvorby: Napríklad ak maľujete obrazy, vyrábate handmade výrobky, fotíte úžasné fotografie, píšete texty alebo citáty. V tomto prípade je Instagram dobrou voľbou a touto cestou môžete propagovať vlastnú tvorbu.

2. Propagácia vlastných služieb a výrobkov: Napríklad ak ste kaderník, robíte nechty, vlastníte kaviarne alebo reštaurácie, predávate nábytky a pod. Instagram je skvelou príležitosťou ako prezentovať svoju prácu.

3. Propagácia výrobkov a služieb iných užívateľov: Propagujete tvorbu niekoho iného. To znamená že pridáte fotografiu alebo zaujímavé video s daným produktom alebo službou a doplníte ho kreatívnym textom, ktorý vzbudí záujem. Týmto vlastne tvoríte spoluprácu s niekým kto vám za to zaplatí. Výška odmeny závisí na dohode so zadávateľom reklamy.

4. Affiliate reklama: Spočíva v odmene za predaný kus tovaru. To znamená že váš follower musí kliknúť na vami pridaný platný odkaz, tým sa zaznamená vaše doporučenie.


Užitočné rady na záver

  1. Dajte si záležať na svojom instagramovom profile – Uveďte o sebe dôležité informácie, hlavne kontaktné údaje, čomu sa venujete, o čom je váš profil. Pridajte aj zopár kľúčových slov a hashtagov.

  2. Nezabúdajte na pravidelné postovanie – Postovať by ste mali minimálne dvakrát do dňa, treba však myslieť aj na kvalitu a nezabúdať na to aby kvantita neprevýšila kvalitu príspevkov.

  3. Zlepšujte kompozíciu svojich fotiek – Inšpirujte sa napríklad na iných profiloch a všímajte si aké príspevky majú veľký ohlas. Treba však myslieť aj na otextovanie, vždy to musí byť niečo trefné a originálne.

  4. Používajte hashtagy – Hastagy si vyberajte podľa toho aby mali veľa spoločného s vaším profilom a zaujali čo najväčšie publikum. Môžete si vytvoriť aj vlastný hashtag.

  5. Komunikujte so svojimi followermi – Môžete napríklad usporiadať stream (živé vysielanie) kde vám followeri budú môcť položiť rôzne otázky a taktiež instastories s otázkami kde budú môcť urobiť to isté.

  6. Pridávajte Instastories – Prostredníctvom nich sa rozširuje váš vplyv. Taktiež budete viacej aktívny a budete mať vyššie dosahy.




 
11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page