top of page

ALKOHOL VS MARIHUANA

Je škodlivejší alkohol alebo marihuana? S istotou na túto otázku odpovedať nevieme. Podstatnú úlohu ovplyvňuje množstvo faktorov. Každý z nás je v niečom iný a vplyv každej drogy sa líši. Konzumácia akýchkoľvek drog v akomkoľvek množstve značne ovplyvňuje činnosť nášho mozgu. Okrem toho sú zaťažené aj naše obličky, tlak, srdce a jeho tep.


Marihuana má na svedomí 0 úmrtí, zatiaľ čo alkohol môže za 7,7% smrtí Slovákov ročne.


Ročne umrie na predávkovanie alkoholom 7,7% Slovákov. Podľa jednej štúdie zomierajú ľudia, ktorí sú pravidelnými užívateľmi marihuany skôr, ako tí, ktorí ju nikdy neskúsili. O prípade predávkovania tu však nemožno hovoriť.


Marihuana je najrozšírenejšia ilegálna droga. Veľmi malé percento ľudí sa na marihuane stalo závislými. Napriek tomu, že alkohol je legálna droga, je omnoho viac návykovejší a v skutočnosti ide o vysoko návykovú, i keď mäkkú drogu.


Užívanie marihuany vytvára záťaž pre naše srdce, avšak len krátkodobo a to v čase užívania. Marihuana zrýchľuje tep a alkohol ho naopak spomaľuje. Pokiaľ užívame alkohol v malých množstvách, čo znamená jeden pohárik denne, môže mať na náš organizmus pozitívne účinky a znížiť riziko infarktu. Doposiaľ sa nenašla žiadna spojitosť medzi ochoreniami srdca a užívaním marihuany.


Ako každý z nás vie, alkohol výrazne zaťažuje pečeň, pankreas, žalúdok a obličky. Jeho nadmerné užívanie môže viesť k vzniku rakoviny. Spoločne so zlou životosprávou je to klincom do rakvy. Marihuana by mohla pomáhať v liečbe tejto zákernej choroby.


Každý kto skúsil aspoň jednu z týchto 2 drog vie, že obe drogy negatívne ovplyvňujú pamäť. Alkohol negatívne ovplyvňuje motoriku a úsudok. Spôsobuje taktiež blackouty alebo inak povedané okná. Teda časti z večera požívania alkoholu, na ktoré si človek v čase triezvosti nedokáže spomenúť. V prípade marihuany ide o dlhodobo zhoršenú krátkodobú pamäť. Po detoxe marihuany sa pamäť vráti do normálu.


V závere tohto článku môžeme zhodnotiť a pouvažovať nad tým, že alkohol je horší ako marihuana. Alkohol spôsobuje obezitu, depresie, zhoršuje pamäť, vedie k násiliu a autonehodám a taktiež spôsobuje smrteľné ochorenia. Pri fajčení marihuany sa jej užívateľ vystavuje omnoho nižšiemu riziku vo všetkých týchto ohľadoch.


Dávajte si pozor na svoje zdravie, pretože ho máme len jedno. Hlavne neberte drogy.



 

Zdroje: internet

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page