top of page

Si filmový fanúšik? Týchto 5 filmov si v roku 2019 určite nenechaj ujsť!

Si filmový fanúšik? Týchto 5 filmov si v roku 2019 určite nenechaj ujsť!



Ford vs Ferrari

V 60-tych rokoch 20. storočia sa Henry Ford, zakladateľ známej automobilky Ford, snažil odkúpiť spoločnosť vyrábajúcu luxusné športové autá Ferrari. Film poukazuje nielen na Henryho úspech, ale najmä na sklamanie z neúspešného obchodu. Práve toto zlyhanie ho motivovalo vyrobiť nový automobil, ktorým v najstaršom vytrvalostnom závode športových vozidiel porazí Ferrariho model Le Mans. Kinopremiéra filmu je naplánovaná na 28. júna. V hlavných úlohách sa predstavia Matt Damon a Christian Bale.



The Boy Who Harnessed the Wind

Wiliam Kamkwamba bol už ako 13-ročný nútený opustiť školu v Malawi. Napriek jeho ťažkej situácii však na vzdelanie nezanevrel, práve naopak. Potajomky sa zakrádal do školskej knižnice a učil sa stavať veternú turbínu, ktorá by zachránila dedinu pred hroziacim hladomorom. Film je inšpirovaný skutočným príbehom a k vzhliadnutiu bude dostupný na Netflixe v priebehu roka 2019.


American Factory

Dokumentárny film zobrazuje príbeh čínskeho miliardára Cho Tak Wonga, ktorý v roku 2016 spustil výrobu automobilových skiel v opustenej továrni General Motor v štáte Ohio. Zamestnal viac ako 2000 ľudí. O tom, že vás čaká jeden z najinšpiratívnejších filmov tohto roka, svedčí aj jeho premiéra, ktorá sa bude odohrávať priamo na filmovom festivale Sundance od 24. januára do 3. februára.



The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley

Ďalší dokumentárny film, ktorý uzrie svetlo sveta na filmovom festivale Sundance. Film poukazuje na jeden z najväčších škandálov roku 2018 týkajúci sa úniku osobných údajov známej sociálnej siete Facebook. Film “Veľký Hack” odhaľuje tajomný svet práce s dátami spoločnosti Cambridge Analytica, ktorá využívala osobné údaje súkromných osôb z Facebooku na politické účely.



The Biggest Little Farm

Príbeh manželov Chesterovcov, ktorí pred 10 rokmi rozhodli zanechať život v meste a rozhodli sa vybudovať farmu mimo Los Angeles. Film poukazuje na vytrvalosť a trpezlivosť týchto manželov. Tí sa aj napriek pádom a neúspechu nevzdali a išli si za svojim snom. Dokumentárny film o tom, ako premeniť svoje sny na skutočnosť, bude premietaný na filmovom festivale v Sundance.



 

Zdroj: svetbohatych.com

31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page