top of page

Rodina na dovolenke. Čo zbaliť do kufra?


Niektorí z nás už majú po dovolenke, niektorých to naopak ešte len čaká.Aj vy stále riešite dilemu, čo zbaliť do kufra?

Väčšina z nás si už prečítala veľa sprievodcov „top 10 najdôležitejších vecí v lete do kufra“. Niet divu, že pred samotným balením máme dilemu, čo je dôležité. V magazíne sa dočítame, že sú potrebné opaľovacie mlieka, v inom zase, že nič nie je lepšie ako opaľovací sprej. V televíznej relácii sa dozvedáme, že bez slamenného klobúka nemáme urobiť ani krok. Módna bloggerka je zase presvedčená, že šiltovka je naj.Výsledkom toho je, že namiesto top 10 máme top 100 najdôležitejších vecí do kufra. Každý z nás je individualista s rôznymi potrebami, takže nie je možné urobiť jeden univerzálny zoznam, ktorý by spĺňal naše potreby.Len pár položiek zo zoznamov sú dôležite bez ohľadu na vek, pohlavie a miesto našej dovolenkovej destinácie.


Tu je prehľad 5 základných vecí, ktoré by ste určite nemali zabudnúť pri spoločnej dovolenke s vašimi deťmi!

1. Hoci prázdniny sú spojené s radosťou, začneme od povinnosti a formalít. Prvým bodom sú dokumenty. Ak idete do zahraničia, budete potrebovať cestovný pas alebo občiansky preukaz. Nezabudnite na cestovný pas pre vaše dieťa pri ceste do zahraničia. Je nesmierne dôležité, aby ste si skontrolovali, či doklady nestratili svoju platnosť. Nie je nič horšie, ak to zistíte na letisku. Vtedy sa už nemôžete spoľahnúť na zhovievavosť letiskovej služby. Netreba zabudnúť aj na európsky preukaz zdravotného poistenia, či zdravotné poistenie v zahraničí.

2. Nikto z nás nechce navštíviť lekára na našej vysnenej dovolenke, ale malé nehody a nepríjemnosti môžeme zmierniť aj sami. Malé rezné ranky, odreniny, jazvičky – to všetko sú detské letné suveníry. Bude ale dobré, ak sa na ne pripravíte. Urobte si malé cestovné balenie svojej lekárničky, kde si pribalíte nejaký obväz, leukoplast a prípravok na dezinfekciu kože. Zíde sa vám aj niečo na prípadné pľuzgiere, liek na zníženie teploty, proti bolesti a na záver niečo na popáleniny slnkom.

3. Bezpečné opaľovanie – to je téma, o ktorej sa už veľmi veľa popísalo. Nebudem tu písať o značke alebo ktorý typ je tou najlepšou voľbou. Oveľa väčší význam je množstvo slnečného faktora. Filter SPF 50 vám i vašim deťom poskytne dostatočnú ochranu proti UV žiareniu, nech už ste kdekoľvek.

4. Chránená počas dovolenky by mala byť aj vaša hlava a oči. Klobúk, šatka, šiltovka – vyberte ši, čo sa vám najviac páči. Nezabudnite aj na slnečné okuliare, ktoré ochránia vaše oči.

5. Aj oblečenie musí spĺňať ochrannú funkciu, takže nezabudnite na vzdušné tuniky, košeľu s dlhším rukávom. To nám ochráni ramena pri dlhšom pobyte na slnku alebo ak sa vyberiete s deťmi na výlet po okolí. Ak plánujte tráviť väčšinu svojho času na slnku, môžete zakúpiť aj oblečenie s UV ochranou a byť si tak istý, že chránite svoje deti. Keď vám bude priať na dovolenke krásne počasie počas celej doby, iste si nájdete s deťmi veľa aktivít, ktoré s nimi môžete robiť vonku. Ak pôjdete autom, môžete si pribaliť kolieskové korčule, kolobežku alebo sa s deťmi môžete spoločne zahrať zábavnú pohybovú hru s lietajúcim tanierom.

Čo ak ale vám zaprší a vy budete musieť stráviť s vašimi ratolesťami deň na hotelovej izbe? Odporúčame vám byť pripravená aj na takúto situáciu. V tom prípade vám poradíme zbaliť si tričko na vymaľovanie a k tomu pribalené textilné fixky. Vaše dieťa sa zabaví, tvorivá činnosť ho zaujme na dlhšiu chvíľu a výsledkom bude nielen pohodlné tričko s dlhým rukávom, ktoré ochráni vaše dieťa pred slnkom, ale aj pekný módny kúsok, kde umelcom bude vaše dieťa. To je všetko? Určite nie. Veľa záleží od dovolenkovej destinácie a čo tam plánujete robiť. Každá mamička si doplní zoznam už podľa svojich potrieb a potrieb svojej rodiny. Verím, že týchto pár rád vám pomôže zostaviť si svoj vlastný zoznam top 10. Čo si ale nezabudnite pribaliť: optimizmus a dobrú náladu!


ZDROJ: prejavsa.sk

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page