top of page

Mladý Michalovčan napreduje

Aktualizováno: 16. 9. 2018

V marci 2014 pred prezidentskými voľbami vyprodukoval spevák Kristián Dufinec prvú vlastnú pieseň s názvom Chcem zmenu!


Pieseň mala na internete veľký ohlas a pred druhým kolom vyburcovala chalanov k natočeniu virálneho videoklipu. Neskôr vyšlo pokračovanie piesne Spolu za jedno lano, ktorá bola odkazom novému prezidentovi. V novembri 2014 už Iconito zvíťazilo v súťaži Košický zlatý poklad so skladbou Dva svety. Na jeseň 2015 hudobníci podpísali zmluvu s vydavateľstvom Warner Music CZ. Ako predzvesť nového CD vydali skladbu Za Karpatským lesom, ktorá doplnila hudobný príbeh o slovenskej mentalite. Na jar 2016 vyšiel ich debutový album Človek a Klaun. V roku 2017 kraľovali niekoľko dní v YouTube trendoch singlom Slovenské Devy. Základy skupiny Iconito položili v roku 2005 iba 12-roční susedia z Michaloviec Kristián Dufinec a Martin Bertič. Potom sa k nim pridali bubeník Lukáš Farbár, basista Michal Choma, neskôr Ondrej Choma (gitara), Róbert Hvostáľ (klávesy).




Debutový album Človek a Klaun vyšiel v máji 2016 pod gesciou medzinárodného vydavateľstva Warner Music Group. Krstnými otcami albumu sa stali moderátor Milan Junior Zimnýkoval a hudobník Marián Čekovský.

Slovenské devy

V dychberúcom videoklipe Slovenské devy ladenom v tradičnom ľudovom štýle nájdete zábery, ktoré vás dojmú.Čistotu a nevinnosť skladby umocňuje prítomnosť finalistiek súťaže Miss Folklór. Autorom textu i hudby je spevák Iconita Kristián Dufinec, mimochodom, sólista v Lúčnici. V slovenských devách hosťujú aj zboristi Lúčnice, aj hráč Slovenskej filharmónie na Hoboj – Igor Fábera. Orchestrálny aranžmán vykonal skladateľ a upravovateľ Peter Jantoščiak. Óda na pekné ženy spod Tatier – Slovenské devy – pozdvihuje unikátnosť kultúrneho dedičstva, pestrosť folklóru a prírody v našej krajine. Spevák Kristián Dufinec v texte parafrázuje klasika M.Lasicu, že na Slovensku máme toľko krásnych žien, že sa budete zbytočne otáčať za jednou, pretože oproti ide hneď ďalšia. Pieseň Slovenské devy sa ľahko vryje do sŕdc tých, čo majú radi slovenský folklór a ešte radšej krásu slovenských dievčat.Pieseň produkoval Igor Timko


ZDROJ: iconito.sk, expres.sk

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page