top of page

Cyklistov nezastavil ani dážď, na štarte ich bolo viac ako 50!

Jedna z najväčších obcí v okrese Košice okolie - Veľká Ida minulú sobotu (27.4.) zorganizovala už druhý ročník cyklistických pretekov CX/MTB CASTLE CROSS. Park v okolí kaštieľa baróna Shella vo Veľkej Ide sa zmenil na športovisko. Aj napriek dažďu, ktorý prišiel presne so štartom, si cyklisti netradičnú trať užívali  a do cieľa sa ponáhľali s úsmevom na perách. „Bol to ročník, na ktorý nezabudneme a je to pecka, prší, ale sme šťastní,“  zhodnotili premočení cyklisti v cieli.



Trasa v parku je ojedinelá a veľmi náročná, pre to sa aj delí na rôzne registrácie od úplne najmenších, až po seniorov , organizátori sú vždy pripravení na všetky možné verzie, keďže počasie môže obzvlášť v apríli prekvapiť, tak ako sa stalo ej tento rok.

Celkovo sa na preteky zaregistrovalo viac ako 65 cyklistov, na štart sa ich napokon postavilo 54. „Som rada, že druhý ročník Castle Cross dopadol nad očakávania, myslím, že sme boli dostatočne pokrstení aj dažďom, ale fascinujúce na tom celom je to, že ľudia z toho mali dobrý pocit, a to aj napriek dažďu. Priblížila Lenka Brezová z BC Tradehouse, ktorá je generálnym partnerom podujatia.


Zaujímavosťou druhého ročníka bol fakt, že do organizácie druhého ročníka sa zapojilo mnoho sponzorov, ktorí mali záujem podieľať sa na tejto udalosti a tento ročník bol ukončený aj tombolou. Oproti minulému ročníku tento rok bolo na trati aj viac dobrovoľníkov, obec zabezpečila pre najmenších skákací hrad, pre väčších, čo majú aj v rukách, nie len v nohách atrakciu, ako stôl na pretláčanie, či oproti iným podobným podujatiam pre pred registrovaných bol pripravený štartovací balíček s viac ako 15timi položkami.

Na trati sme okrem slovenčiny počuli aj iné jazyky, a to jazdcov z Maďarska. To, že sme sa táto udalosť stala medzinárodnú sa postarali súrodenci Szekeresoví z KTM Team Hungary . Obec Veľká Ida záujem športovcov pochvaľuje: „Je pekné, že sa ľudia zapájajú v našej obci do takýchto aktivít, bolo by dobré, ak by z roka na rok stúpal počet návštevníkov“ uviedol starosta obce Peter Nagy.

Organizátori mysleli aj na najmenších. Veď najmladšia účastníčka nemala ani 3 roky :) . V detských kategóriach účastníci získali účastnícku medailu, v každej kategórií boli prvý traja odmenený aj výhernou medailou a naviac obdržali aj vecné ceny od sponzorov. Pri ostatných kategóriach mali súťažiaci kompenzované účastnícke medaile tričkom, či extra občerstvením.

NAJRÝCHLEJŠÍ SÚŤAŽIACI

V kategórií Hobby vo veku do 29 rokov sa na prvom mieste umiestnil Hanesz Krisztián (Eleventum) s časom 0:36:51, vo veku do 39 rokov exceloval Martin Hudy (Lemra cycling team Košice) s časom 0:35:31 a vo veku nad 40 rokov Vince Gabriel s časom 0:36:37. Žien v tejto kategórií bolo menej, tak sa otvorila len jedna kategória v ktorej to na prvé miesto dotiahla Petrovičová Lucia (Košice) s časom 0:45:59. V kategóriach Elite na na MTB ukázali v kategórií do 39 rokov Grančai Karol s časom 01:07:20 a nad 40 rokov Farkaš Miroslav s časom 0:57:47. Kategóriu CX Elite zaklincovali súťažiaci z Maďarska u pánov Szekeres Zsolt (KTM Team Hungary) s časom 01:03:34 a dám jeho sestra Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) s časom 01:06:18.


V PARKU O ROK, ALEBO SKÔR ?

Castle Cross sa stáva z roka na rok obľúbenejším podujatím. V aktuálnom ročníku prilákal okrem občanov z obce Veľká Ida aj cyklistov z okolia, či dokonca z Maďarska.

 „Samozrejme, chystáme aj tretí ročník CX/MTB Castle Cross vo Veľkej Ide a dokonca bude veľa noviniek a prekvapení,možno sa dočkáme aj fúzií s novými sponzormi, usporiadateľmi a pridáme sprievodné programy naviac“ dodal na záver jeden z organizátorov.


Kompletné výsledky CX Castle Cross 2019 nájte na nižšie uvedenom linku:


Zopár záberov z podujatia:


Foto: Attila Vígh

119 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page